Blythswood România

Blythswood România

Centrul Daniel

Status: Fundraising

Din anul 2000 Centrul Daniel a oferit sustinere pentru aproape 100 de tineri, majoritatea abandonați de familiile lor, care și-au petrecut viața în îngrijirea statului. 

[ Show more ]

23,226 RON

Raised:

26

Supporters:

201

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Din anul 2000, peste 100 de tineri au beneficiat de serviciile Centrului Daniel din Florești, județul Cluj. Acest centru rezidențial oferă un cămin pentru tinerii care și-au petrecut aproape întreaga viață în centre de plasament, fiind abandonați de familiile lor. Proiectul are ca scop ameliorarea dificultăților sociale, emoționale și educaționale ale acestor tineri.

Fiind crescuți în centre de plasament, majoritatea tinerilor se confruntă cu un viitor nesigur. De cele mai multe ori, ei devin dependenți de instituționalizare și nu dețin deprinderile necesare pentru o viață independentă. Fără o îndrumare adecvată, cei care părăsesc sistemul întâmpină greutăți pentru care nu sunt pregătiți, iar unii dintre ei sfârșesc fără adăpost. Centrul Daniel este un serviciu social acreditat, cu condiții confortabile și poate găzdui 10 tineri aflați în această situație de risc. Programul facilitează inițierea graduală a beneficiarilor într-o viață independentă. Tinerii care finalizează programul și reușesc să se susțină singuri sunt bineveniți în continuare la Centrul Daniel. Unii dintre ei frecventează săptămânal un grup de susținere, numit After Care, unde atât beneficiari anteriori, cât și actuali ai Centrului Daniel, se întâlnesc pentru a-și împărtăși experiențele.